Muziek

Wat spelen ze toch mooi

  • Martin Fröst
  • Maria João Pires
  • Yuja Wang
  • Hélène Grimaud: Beethoven – Piano Concerto No. 4, Op. 58 (Orchestre de Paris, Christoph Eschenbach): gebruik deze link:  https://youtu.be/8siki1iGkU0
  • hier komen nog veel meer namen

Wat ik nog even wil zeggen

Af en toe hoor ik mijn baasje nog wel eens klarinet en saxofoon spelen. Ik heb horen vertellen dat hij vanaf zijn 6de jaar vele jaren deze instrumenten bespeeld heeft in allerlei groepen, van dansorkest via harmonie en fanfare tot klassiek orkest. Zijn favoriete stukken om zelf te spelen waren “Petite Fleur” op saxofoon sopraan, “Capriccio Italien” als eerste klarinettist in een groot orkest en delen van het klarinet concert van Mozart. Nog steeds luistert hij heel graag naar Martin Frost en Giora Feidman (klassiek en Klezmer) en naar Sidney Bechet.