Alex Wanders (AW), “Plousios”

Op deze pagina vindt u verwijzingen naar zaken waarvan ik geniet, waarvan ik onder de indruk ben, waarvan ik hou, waarmee ik plezier heb of waardoor ik energie opdoe. Het vormt mede de rijkdom van mijn leven, daarom ben ik  “Plousios”, iemand die rijk is. 

Op 15 december 2020  heeft deze website een ander uiterlijk gekregen.   Lettertype, indeling en opbouw achter de schermen zijn grondig aangepast en vernieuwd.

***= max een maand geleden toegevoegd.

Niet alles blijft even interessant,  >>> Archief


Corona


Luchtvaart

  • Van 1977 tot 1981 heb ik als Aviation Medical Examiner (AME) gewerkt in het toenmalige Nationaal Lucht- en Ruimtevaart Geneeskundig Centrum in Soesterberg, thans Centrum voor Mens en Luchtvaart.
  • Een deel van mijn opleiding tot AME/ Fliegerartz vond plaats in het  Flugmedizinisches Institut der Luftwaffe in Fürstenfeldbruck
  • Eerste groep Europese ruimtevaarders. In 1978 was ik lid van de Selectie Commissie van ESA. In december 1978 werd in Parijs de keuze bekend gemaakt.
  • NF 5 Northrop : In 1978 mocht ik als Aviation Medical Examiner en prive piloot meevliegen in een NF5 (5B, dual seat) in een formatie van twee vliegtuigen van Gilze Rijen naar de Waddeneilanden. Helaas heb ik van deze tocht alleen foto’s, maar deze video geeft enig idee van de sensatie van een dergeljjke vlucht.
  • NVvLG:  De Nederlandse Vereniging voor Lucht- en Ruimtevvaartgeneeskunde heeft als doel de beoefening en bevordering van de luchtvaartgeneeskundige wetenschap. Zij tracht dit doel te bereiken door het leggen en onderhouden van kontakten met allen die op lucht- en ruimtevaartgeneeskundig terrein werkzaam zijn. Wetenschappelijke problemen worden bestudeerd en onderzoek op lucht- en ruimtevaartgeneeskundig gebied wordt gestimuleerd en ondersteund door middel van raad en (bescheiden) financiële steun. Het opstellen van wetenschappelijke publicaties wordt bevorderd en zonodig wordt hierbij advies en hulp geboden.” Sinds 2015 ben ik webmaster van deze website.
  • Microsoft Flight Simulator: de DeLuxe uitgave met gedetailleerde beelden van Schiphol is een aanrader. Voorwaarde is een top game-pc.

Kijk (en luister)

Reis (kijk en luister)


Zeezeilen

  • Van Saint Malo via Guernsey naar LandsEnd, via Jersey terug: mijn eerste grote zeilreis in 1988 in een Jeanneau 42. Uren filmmateriaal liggen klaar om bewerkt te worden.
  • Mijn laatste grote zeiltocht van 2400 km bracht mij van Lefkas in Griekenland naar Port Camargue in Zuid-Frankrijk,een reis van 31 dagen, via 26 havens in Griekenland, Italie en Frankrijk, drie man in een Bavaria 34. Kijk om een indruk te krijgen naar deel 3 van Cala Galera in Italie naar de thuishaven Port Camargue in Zuid-Frankrijk.
  • Volg de Vendeeglobe  en vaar zelf mee . Wikipedia: The Vendée Globe is a single-handed (solo) non-stop round the world yacht race.[1][2] The race was founded by Philippe Jeantot in 1989,[3] and since 1992 has taken place every four years. It is named after the Département of Vendée, in France, where the race starts and ends. The Vendée Globe is considered an extreme quest of individual endurance and the ultimate test in ocean racing.[4][5]